засіб для чищення духовки

Духовка – основний прилад як на професійній, так і на звичайній кухні. Її активне використання призводить до накопичення бруду, жиру і обгорілих часточок їжі. Це потенційні джерела небезпеки, що можуть спричинити різні проблеми: від порушення смаків до ризиків виникнення пожежі. Запобігти їх появі може догляд, або ж засіб для чищення духовки, який зможе розчинити всі забруднення. Чи є такі засоби, і як можна запобігти цим проблемам до їх виникнення, розглянемо детальніше.

Заплануйте графік прибирань

Професійні плити, як і домашні знаходяться в постійній роботі. Через це пропуск одного прибирання може привести до появи безлічі плям, що запеклися. Від них особливо важко позбавитися, тому профілактика є найкращим рішенням. Залежно від регулярності використання, варто запланувати регулярне миття духовок. Найкраще прибирати ввечері, так щоб дверцята можна було спокійно залишити відкритими для висихання на ніч.

Пропущене прибирання може здатися економією часу, адже забруднення духовки це те, що так легко ігнорувати, коли вона зачинена. Але, навіть якщо не звертати увагу на зовнішній вигляд, зовсім скоро з’являться запахи, які також почнуть переходити на приготовані смаколики. Якщо це сталося – час для генерального прибирання, і ми маємо для нього найкраще рішення.

Як часто потрібно прибирати?

Частота прибирання напряму залежить від частоти приготування. Бризки та пролиті рідини мають бути прибрані якнайшвидше. Якщо ви використовуєте духовку кожного дня, то прибирання має стати регулярним або хоча б після появи наступних факторів:

  • на склі є бризки жиру чи залишків їжі;
  • на дні духовки є залишки, які виглядають підгорілими;
  • під час увімкнення духовки з’являється запах гару чи жиру;
  • при включенні духовки з’являється дим.

Який найкращий засіб для чищення духовки?

Чищення духовки — це робота, без якої багато хто з нас хотів би обійтися, тому важливо придбати найкращий засіб для чищення духовки, щоб зробити це завдання максимально легким. Професійні засоби для чищення духовок є найпотужнішими засобами для боротьби з забрудненнями, вони домагають зберегти час і зусилля.

Народні засоби в цьому плані менш ефективні, до того ж вони не завжди справляються з серйозними забрудненнями, хоча можуть допомагати в окремих випадках. Так, якщо при приготуванні частина їжі закипить і поллється на деко, то поки духовка гаряча, пляму можна засипати великою кількістю солі. Після того як все охолоне, солоне місиво буде набагато легше відчистити, ніж тверду, запеклу пляму.

Ми протестували багато миючих засобів для плит та духовок від найвідоміших брендів, але не знайшли універсального рішення, тому створили власне. Концентрований засіб для чищення духовки GlobeClean Антижир, має переваги, які знадобляться як на домашній, так і професійній кухні:

  • Густа консистенція – засіб добре наноситься на стінки та стелю духовки, для одержання оптимального ефекту.
  • Видаляє тверді пригорілі плями місячної давнини – підходить для очищення стійких пригорілих залишків їжі, пролитої їжі та жиру без ризику подряпати чи пошкодити поверхні.
  • Широкий спектр застосування – добре підходить для чищення духовок, парових печей, варильних та грильових поверхонь. Також очищає підставки для сковорідок, деко та інші поверхні з емалі або нержавіючої сталі.
  • Екологічно чиста формула – засіб виготовлений з урахуванням екологічних стандартів, що робить його безпечним для навколишнього середовища та здоров’я користувача.
  • Неабразивна формула – GlobeClean Антижир має неабразивний склад, тобто не містить грубих частинок, які можуть пошкодити поверхні духовки. Він безпечний для використання на різних матеріалах, таких як нержавіюча сталь, скло, емаль тощо, але перед використанням, все ж радимо протестувати засіб на непомітній ділянці духовки.
  • Концентрована формула – нещадна до серйозних забруднень і економна до гаманця, залежно від важкості забруднень, засіб можна розчинити, щоб його вистачило надовше.

Важливо не тільки регулярно чистити духовку, щоб позбавити її від забруднень і бактерій, але це також може значно сприяти тому, щоб ваша кухня виглядала, як нова. Хоча для прибирання більшість звикла використовувати мильну воду, для чищення духовки варто обирати серйозніший аргумент для боротьби з жиром.

Загалом, засіб для чищення духовки GlobeClean Антижир має велику кількість переваг, які роблять його відмінним вибором для того, щоб зберігати духовку чистою, гігієнічною і довготривалим.

Leave a comment